23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNicolae Mischie este noul preşedinte al PNG Gorj

Nicolae Mischie este noul preşedinte al PNG Gorj

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, este noul preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNG, fiind instalat sâmbătă la şefia partidului, cu girul lui Gigi Becali.

 

Fostul preşedinte al PSD Gorj, Nicolae Mischie, a intrat în partidul lui George Becali direct ca şef al filialei judeţene. Instalarea acestuia pe postul de preşedinte a avut loc sâmbătă, în cadrul unei şedinţe a biroului de conducere al PNG Gorj, la care au participat lideri ai partidului, în frunte cu Gigi Becali. Iniţiativa aducerii în partid a lui Mischie i-a aparţinut fostului preşedinte al PNG Gorj, Vili Pasăre. Primarul din Dragoteşti nu numai că l-a propus pe fostul baron de Gorj pe postul său, dar a şi fost de acord să se retragă de la conducerea filialei şi să accepte funcţia de prim-vicepreşedinte. Gigi Becali a condus şedinţa în care Mischie a fost ales şef al PNG Gorj şi a fost de acord cu propunerea făcută de primarul Pasăre. Întâlnirea penegiştilor s-a desfăşurat la hotelul Parc, unde era cazată echipa Steaua Bucureşti, venită la Târgu Jiu, alături de patron, pentru meciul cu Pandurii, desfăşurat sâmbătă seară.

A stat lângă Becali la meci

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj s-a bucurat de o bună primire la şedinţa PNG, sosirea sa fiind salutată chiar de Gigi Becali, care a apreciat capacităţile organizatorice şi experienţa politică a fostului baron de Gorj. Seara, Gigi Becali şi Nicolae Mischie au văzut împreună, din loja Stadionului Municipal, meciul de fotbal dintre Pandurii şi Steaua, încheiat cu victoria echipei din Bucureşti. Finanţatorul Stelei a sosit primul la meci, Mischie apărând după câteva minute şi luând loc în lojă alături de noul său şef pe linie de partid. Curioşi, o parte din suporterii de la tribuna zero au comentat pe marginea noului „cuplu“ Becali-Mischie, renunţând pentru câteva clipe să mai urmărească evoluţia fotbaliştilor pe teren. La stadion a fost prezent şi fostul lider al PNG Gorj, Vili Pasăre, actuala mână dreaptă a lui Mischie, care a spus doar că fostul şef al CJ Gorj trebuie să se pună pe muncă.

Este încântat de PNG

Nicolae Mischie a declarat că Gigi Becali nu i-a trasat nici o sarcină în mod special şi l-a asigurat că penegiştii gorjeni sunt liberi să îşi stabilească singuri politica de alianţe şi obiectivele la alegerile locale. Fostul baron şi-a lăudat noii colegi şi gestul lui Vili Pasăre de a se retrage de la şefia PNG, în favoarea sa: „A fost o şedinţă prezidată de Gigi Becali şi am fost ales de birou. PNG este un partid în creştere şi avem misiunea de a-l consolida. Nu ştiu câţi membri are, dar ştiu că are organizaţii comunale şi mi-a plăcut foarte mult cum am fost primit. Avem libertate deplină de decizie. Rămâne să trecem la acţiune şi vom organiza, la un moment dat, şi o conferinţă judeţeană. M-a impresionat foarte mult atitudinea lui Vili Pasăre. A dovedit că este un mare caracter şi a dat o lecţie de comportament politic. A fost conştient că posed experienţă în organizarea unui partid. Nu am fixat nici un obiectiv, dar o să facem şi noi treabă la fel ca toate partidele. Despre candidatura la CJ nu pot să spun nimic încă, dar vom stabili în perioada următoare ţintele noastre“, a declarat noul preşedinte al PNG Gorj, Nicolae Mischie.

Fiica l-a împins către PNG

Cea care l-a determinat pe Mischie să aleagă PNG, după cum susţine fostul şef al PSD Gorj, a fost fiica sa, Marionela Mischie. Aceasta l-ar fi sfătuit pe tatăl său să se înscrie în partidul lui Gigi Becali. Cea mai tânără membră a familiei Mischie are şi ea planuri mari în ceea ce priveşte politica, intenţionând să intre în organizaţia de tineret. Mischie aşteaptă ca şi soţia sa, Sanda Mischie, să îl urmeze la PNG Gorj, aceasta fiind în prezent membru al PSD şi consilier local la Târgu Jiu, aleasă pe listele acestui partid: „Cu soţia nu am discutat. Probabil că doamna Sanda Mischie va reflecta şi îşi va urma soţul. Este, oricum, decizia ei. Cea care m-a determinat să intru în PNG a fost fiica mea. M-a convins şi este hotărâtă şi ea să intre în politică, să facă o organizaţie de tineret puternică la PNG. Am ales să revin în politică pentru că ăsta a fost domeniul în care m-am exprimat cel mai bine“, a afirmat Nicolae Mischie.

CV îngreunat de procurorii anticorupţie

Nicolae Mischie a ieşit din politică pe uşa din dos, în anul 2004, când a fost pus în situaţia de a demisiona din PSD din cauza unei anchete a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Preşedinte al CJ Gorj la acea vreme, Nicolae Mischie a fost susţinut de mai mulţi primari social-democraţi din judeţ, care au organizat plecări cu autocarele, la Bucureşti, la sediul central al PSD. Acuzat de luare de mită, în urma unui autodenunţ al omului de afaceri Clement Mocanu, ex-preşedintele PSD Gorj a fost arestat, în baza unui mandat emis pe cinci zile. Trimis în judecată în patru dosare penale, unul dintre primii funcţionari din administraţia publică din România care a primit titulatura de baron are la activ două condamnări, ambele la pedeapsa cu închisoarea. Prima a fost pronunţată în dosarul „Arma de vânătoare“ şi este de un an de închisoare cu suspendare, iar cea de-a doua, în dosarul de corupţie, de patru ani de închisoare cu executare. Momentan această sentinţă nu a rămas definitivă, procesul fiind pe rolul Curţii de Apel din Timişoara, unde Mischie a cerut strămutarea. Fostul social-democrat mai este judecat la Deva în două dosare penale, pentru contrabandă cu maşini şi pentru abuz în serviciu. Cel de la care a preluat conducerea PNG, Vili Pasăre, este şi el judecat pentru luare de mită.

Cârciumaru vede în Mischie un câştig pentru PNG

Actualul preşedinte al PSD Gorj, Florin Cârciumaru, este rezervat în declaraţiile legate de revenirea fostului său şef de la PSD în politică. Liderul social-democraţilor gorjeni consideră că Nicolae Mischie este un câştig pentru partidul lui Gigi Becali: „Pot să spun că este un câştig pentru PNG, ţinând cont de experienţa pe care o are şi de activitatea sa politică. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu votul uninominal, însă cred că, dacă va candida la consiliul judeţean, tot Ion Călinoiu are cele mai mari şanse. Oricum, va fi o luptă aspră. PSD este cel mai puternic partid din judeţ şi nu cred că vor exista primari de la noi care să se gândească să i se alăture lui Mischie. Trebuie să ai în spate un partid puternic la nivel naţional, iar PNG nu este în această situaţie. Deocamdată, nu am stabilit lista pentru consilierii locali la Târgu Jiu. Doamna Mischie este la noi în partid şi încă este în calcule. Vedem ce se întâmplă în continuare şi vom acţiona în consecinţă“, a declarat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu şi preşedinte al PSD Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII